Reidin'in verilerine göre Bursa' da kiralar arttı.

Reidin'in verilerine göre Bursa' da kiralar arttı.

2017 Yılı Ekim ayında kiraların en çok arttığı il olarak Reidin'in verilerine göre Bursa ilinde olduğu bildirildi. Tüm Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Ücret Endeksi’nde bir evvelki aya göre yüzde 0,85 ve geçen sene aynı dönemine göre yüzde 5,84 oranında artış meydana geldi. Metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2,21 oranında artan Bursa, Ekim ayında kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2’lik gerileme ile Kars oldu.

Kiralık daire ücretlerinin senelik bazda en çok yükseldiği 5 şehir ise sırasıyla; Aydın (Yüzde 22,89), Kırklareli (Yüzde 20,79), Yozgat (Yüzde 19,59), Balıkesir (Yüzde 18,90), Edirne (Yüzde 18,29) olduğu tespit edildi.

Amortisman müddeti itibariyle, satın alınan hanelerin kiraya verildiğinde alış ücretini en kısa müddette karşılayabildiği şehirlerin başında, Ekim ayı itibarıyla Aydın, Van ve Bilecik geldi. Bu arada kira değerinin konutun satış ücretine ayrılmasıyla hesaplanan REIDIN Senelik Brüt Kira Kazanç Oranları da, Ekim ayında en yüksek Aydın, Van ve Bilecik’te ölçümler yapıldı.