Koronavirüs hakkında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklama yaptı.

Koronavirüs hakkında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklama yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(Yeni tip koronavirüs olayları) İran'daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz zorunlu olarak İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya'veyahut ihracat yolumuz fakat Gürcistan'la şu an temas halindeyiz. Azerbaycan'dan yeni geldik. Gürcistan üzerinden Sarp Hudut Kapımızın, Türkgözü'nün ve Delir Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık." diye konuştu.
Pekcan, Kilis'teki Öncüpınar Gümrük Kapısı'nı ziyaret ederek, toplantı salonunda alakalılardan brifing aldı. Bakan Pekcan, daha sonra gazetecilere yaptığı izahta, Kilis'teki temasları kasamında partisinin Politika Akademisi programına katılacağını, hemen peşinden şehir koordinasyon heyetinde esnaf ve iş insanlarıyla bir araya gelip, talep ve meseleleri dinleyeceklerini söyledi.
Öncüpınar Gümrük Kapısı'nı ziyaret ettiğini, buradaki ihtiyaçları, eksiklikleri yerinde belirlediklerini anlatan Pekcan, eksiklikleri en kısa müddette gidereceklerini dile getirdi.
"GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ALIYORUZ"
Pekcan, bir gazetecinin hudut kapılarında yeni tip koronavirüse karşı alınan önemlemlere ait suali üzerine, "Bununla alakalı bir çalışma grubumuz var kabinede, alakalı bakanlıklarla birlikte. Biz kapılarımızda her türlü tedbiri, güvenlik önlemlerini alıyoruz. Bilhassa öncelikli rizikolu kapılarımızda maske olsun, eldiven olsun, dezenfektan olsun..." diye konuştu.
"500 ARACA KADAR ARTIRABİLECEĞİZ"
Bütün kapıları, bilhassa İran hudut kapılarını dezenfekte ettiklerini anlatan Pekcan, şöyle devam etti: "İran'daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz zorunlu olarak İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya'ya da ihracat yolumuz fakat Gürcistan'la şu an temas halindeyiz. Azerbaycan'dan yeni geldik. Gürcistan üzerinden Sarp Hudut Kapımızın, Türkgözü'nün ve Delir Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık. Sarp kapımızda aydınlatma yaptık, şu an 24 saat, tarım ürünlerinin dahil kontrollerini yapabilir hale geldiler. Aktaş kapımızda günlük 500 araca kadar çıkabiliyoruz. Şu anda 200 araç fakat onu da 500'e kadar artırabileceğiz.
Dolayısıyla İran'dan verdiğimiz açığı buradan kapatabiliriz. Onun dışında bizim Bakü-Tiflis-Kars demir yolumuz var. Bu hem de günde 1 tren çalışıyor ve 40 vagon. Bunu 60 vagona çıkartabiliyoruz.