İş yerinde bunu yapana, 5 yıla kadar hapsi cezası var!

İş yerinde bunu yapana, 5 yıla kadar hapsi cezası var!

Yargıtay, aynı iş yerinde çalışan arkadaşının uyurken ki resmini çekip Facebook’ta yayımlayan işçiyi haksız buldu. Kararda, hususi hayatın saklılığının ihlal edildiğini işaret edilerek, mahalli mahkemenin mahkumiyet kararının yerinde olduğunu işaret edildi.

KEMAL T. iş yerinde uyudu. Ağzı açık bir biçimde uyuyan T.’nin ağzına bir kalem yerleştiren iş arkadaşı İsmail K., T.’nin bu halinin resmini çekerek Facebook’da yayımladı.

Resmin dağılması üzerine T. ile K. arasında tartışma çıktı. T., K. ile ilgili dava açtı. Çorum Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava 3 sene önce sonuçlandı. Mahkeme, İsmail K.’yi, hususi hayatın saklılığını ihlal suçundan mahkûm etti.

MAHKÛMİYET KARARI ONANDI

Karar için temyiz müracaatında bulunuldu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna hükmederek onama kararı verdi.

SAYGINLIĞI RENCİDE EDİLDİ

Kararda, Kemal T'nin saygınlığının rencide edildiği, uyurken ki halinin de özel hayat alanı dahilinde olduğuna işaret edildi.

5 YILA KADAR MAPUS

Yasaya göre, kişilerin hususi hayatına ait görüntü veya sesleri hukuka ters olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar mapus cezası alabilir.