İngiltere Sanal (kripto) paralara yönelik inceleme başlattı.

İngiltere Sanal (kripto) paralara yönelik inceleme başlattı.

Sanal paralar piyasanın gündemini oldukça meşgul etmeye devam ediyor. İngiltere'de yasa yapıcılar kripto paraların yararlarıyla zararlarını araştırmak ve yeni teknolojinin nasıl regüle edileceğini gözden geçirmek üzere inceleme başlatıyor.

İngiltere'de Perşembe günü yapılan bir izaha göre Meclis'nun Hazine Komitesi Bitcoin ve benzerlerinin bankalar ve tüketiciler üzerindeki tesirini inceleyecek ve kripto paraların eninde nihayetinde ananesel paraların yerini alıp alamayacağını değerlendirecek.

Hükümet, saydamlığı ve izlenebilirliği düşük olan piyasanın üstesinden gelmeye çalışıyor; 11 azalı komite, kripto paraların nasıl denetleneceğini araştıracak.

Tutucu Parti'den yasa yapıcı ve bu arada komitenin başkanı olan Nicky Morgan, “İnsanlar Bitcoin gibi kripto paraların gittikçe daha fazla farkında oluyor fakat şu anda İngiltere'de regüle edilmediklerinin farkında değiller.” diye konuştu.

Morgan, inovasyonu boğmadan tüketici ve işletmeleri savunma arasında doğru balansı bulmanın hayati ehemmiyette olduğunu vurguladı.