Devletler ayak uydurmaya çalışırken ABD işsizlik başvuruları 26 milyonu aştı

Devletler ayak uydurmaya çalışırken ABD işsizlik başvuruları 26 milyonu aştı

Geçen hafta 4.4 milyon Amerikalı daha başvurdu, zira kayıplar son durgunluğun sonundan bu yana elde edilen tüm iş kazançlarını yok etti.

Geçen hafta 4,4 milyon Amerikalı daha işsizlik davası açtı ve koronavirüs salgınının ABD'yi kapatması ve ekonomisini durma noktasına getirdiğinden bu yana toplamda 26 milyonu aştı.

En son Çalışma Bakanlığı rakamları , işten çıkarmaların hızının biraz yavaşladığını, ancak iddiaların birikmesi, önümüzdeki haftalarda milyonlarca kişinin daha dosyalanacağı anlamına geldiğini gösteriyor. Ülke genelindeki ülkeler işsizlik parası başvurusunda bulunan çok sayıda insanla sorunlar yaşıyor.

Florida'da, halihazırda kusurlu olan sosyal haklar sisteminin yaygın bir şekilde çöküşü nedeniyle çileden çıkan Florida'da, 15 Mart'tan bu yana yapılan 668.000'den fazla tazminat talebinin yalnızca% 14.2'si ödenmiştir. Ohio'da, davacılar artık tıkanıklığı azaltmak için soyadlarının ilk harfine bağlı olarak haftanın belirli bir gününde dosyalamak zorundalar. Washington sakinleri eyaletin web sitesinin çöktüğünden veya yanıt vermesi saatler sürüyor.

41 yaşındaki Latasha Johnson, bir aydır maaş çekmeden geçmek için uğraşıyor. Mart ortasında, İngiliz merkezli çok uluslu Pusula tarafından istihdam edildiği Illinois Üniversitesi'nde yemek hizmetleri işinden çıkarıldı.

Kıdem tazminatı yoktu ve işsizlik davası açması bir ay sürdü, çünkü site boğulmuştu.

Johnson, bekar bir anne olduğu için özellikle zor olduğunu söyledi. “Tüm faturalarımı kendi başıma ödüyorum, dışarıdan yardımım yok, dışarıdan kaynaklar, her şeyi kendim yapıyorum” dedi. “Bu çok büyük, çok büyük bir mücadele.”

Şimdi, daha önce yaptığı işin bir kısmı olan ilk işsizlik kontrolünü bekliyor. Bakan , hükümetin 1.200 dolarlık teşvik kontrolünün durumuna yardımcı olmak için çok az şey yapacağını söyledi.

“Nisan ayında yayınlıyorsanız ve faturalarımı Mayıs ayı için ödüyorum, bu beni Haziran, Temmuz, Ağustos için nerede bırakıyor?” Dedi Johnson. "Duruyoruz çünkü şehrin ne zaman yeniden açılacağını bilmiyoruz."

İşsizlik başvuruları, işçilerin işsizlik sigortası ödemeleri için yaptıkları başvurular, bu kadar hızlı yükselmedi. Kayıplar, son durgunluğun sona ermesinden bu yana elde edilen tüm iş kazançlarını yok etti.

Haftalık rakamların dramatik animasyon çizelgeleri Twitter'da viral olan Freddie Mac'in baş ekonomist yardımcısı Lenny Kiefer, en son kayıpları “hem mecazi hem de gerçek anlamda tabloların dışında” olarak nitelendirdi.