Araçların, 6 ay içerisinde satışının yaptırılması lazım

Araçların, 6 ay içerisinde satışının yaptırılması lazım

İkinci el araba fiyatlarında yaşanan büyük artış büyük şaşkınlık yaşarken bazı araçların fiyatı sıfır araçları geçti. Mart ayından bu yana araç fiyatlarına gelen zam oranı nerede ise yüzde 50'ye varırken araba sahibi olmak isteyenler bu duruma isyan ediyor.

İkinci el araç fiyatları cep yakarken yediemin depolarında bulunan binlerce araç, sahipleri tarafından alınmayınca çürümeye terk edildi. Sadece bir depoda bine yakın araba ile 5 binin üzerinde motosiklet bulunurken, araçların toplam piyasa değeri ise dudak uçuklatıyor.

Yediemin depolarında bulunan araçların orada kaldıkça otopark ücreti artıyor. Fiyatları her yıl UKOME belirliyor. Bu sene otomobil ücreti 15, kamyonet 20, üstündeki araçlar için ise 25 lira günlük para alıyoruz. Motosikletler ise 7,5 lira günlük para yazılıyor. Yediemin depolarında bu araçlar kaldıkça, otopark ücreti yazılmaya devam ediyor.

Araçlar üzücü bir şekilde yediemin depolarında çürümeye devam ediyor. Ancak 2.el araç sahibi olmak isteyenlerde fiyatların aşırı artmasından dolayı araç sahibi olamazken, bu depolarda araçların çürümesi ise can yakmaya devam ediyor, vatandaşlar ise buna isyan ediyor.

Otoparkçılar ise bu depolarda bekleyen araçaların burada çürümesinde dolayı yerlerinin yetmediğinden ve yer bulmakta zorlandıklarını, dolayısı ile bu bekleyen araçların 6 ay içerisinde satışının yaptırılması lazım diye talepte bulunuyorlar.